ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Felçli hastalara umut olmaya devam ediyor.
27 Temmuz 2018

Alkü Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2013 yılında hizmet vermeye başlayan Robogait cihazı (yürüme robotu) ile bugüne kadar 498 hastaya umut oldu. 

Türk bilim adamları tarafından üretilen ve felçli hastaların rehabilitasyon sürecini hızlandıran Robogait cihaz ile şehir dışından gelen hastalara da yatarak tedavi olma olanağı sunuluyor. Fizyoterapist Olcay Aktaş; “Hastane olarak hast
alarımıza umut olmaya ve onların yanında olmaya devam edeceğiz “dedi Aktaş; “Omurilik yaralanmaları, inme, parkinson, beyin hasarı, serebral palsi, multiple skleroz, yürüme bozukluğu gibi çeşitli nörolojik hastalıkların erken dönem tedavilerinde Robogait cihaz ile tedavi hizmeti sunmaktayız. Bu sağlık hizmetinden 6 yaş üstü hastalarımız faydalanabilmektedir. Tedavi öncesi hastalarımız hastanemize başvurmakta, fizik tedavi uzmanlarımız tarafından kontrol edilmektedir. Fizik tedavi uzmanlarımız Robogait cihazı ile rehabilitasyon hizmetinden yarar görebileceğine inandığı, tanısı uygun olan hastalara rapor çıkartmaktadır. Bu rapora istinaden bizler de hastalarımızın rehabilitasyon sürecinde yanlarında olmakta ve onlara sağlık hizmeti sunmaktayız. Her bir hastamızın 1 yıl içinde 40 dakikalık periyotlarla 30 seans Robogait tedavi görme hakkına sahiptir. Şehir dışından gelen birçok hastamıza da Robogait cihaz ile rehabilitasyon hizmeti sunuyoruz. Hastalarımız ister yatarak isterse ayaktan bu sağlık hizmetinden faydalanabilmektedirler.
“Tedavi de azim ve aile desteği çok önemli “
Bilgisayar programıyla hastalarımızın yürüme temposunu ve vücut ağırlığı kontrol etmekteyiz. Kendini yürüyor şekilde gören hastalarımızın motivasyonu artmakta bu da tedavisini olumlu yönde etkilemektedir. Tedavi süresinde hastanın isteği, azmi ve aile desteği çok önemlidir. Özellikle yeni oluşmuş felçli hastalarımızın tedavisinde olumlu sonuçlar almaktayız. Bu da bizleri çok mutlu etmektedir. 
“Robogait cihaz ile yürüme güçlüğü çeken 498 hastaya umut olduk”
Hastanemizde 2017 yılında 97, 2018 yılında 53, 2013 yılından bu yana ise 498 hastamıza Robogait cihaz ile tedavi imkanı sunduk ve sunmaya da devam etmekteyiz.” Dedi. 
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş tedavide umudun ve azmin önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş rehabilitasyon da azim ve istek çok önemlidir. Yalnız hasta ve hasta yakınlarımız şunu unutmasınlar, Robogait cihaz sadece tedavinin bir parçasıdır. Yeni geçirilmiş olaylarda daha çok olumlu sonuçlar elde ederken uzun zaman önce olmuş vakalarda ise geri dönüşler ne yazık ki olumlu değildir. Bu cihaza girince kalkıp yürünecek diye bir kaide yoktur. Bizler, hasta ve hasta yakınları ile beraber bir yola çıkıyoruz. Bu sağlık hizmetini sunarken elimizden geleni yapmakta sonuçlarını ise birlikte görmekteyiz” dedi.