Hastanemizde yatarak tedavi gören hasta çocuklar için oyun odası hizmete açıldı.
11 Ocak 2019

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi Bölümü’nde “minikler gülsün” projesi kapsamında oluşturulan oyun odası vatandaşların hizmetine açıldı.
Çocuklara zarar vermeyen oyuncakların yer aldığı odada, hastane ortamının stresinden uzak, eğitici ve öğretici oyuncaklar, boyama kalemleri, defterler, kitaplar ve oyun hamurları yer alıyor.
Oyun odasının açılışında serviste yatarak tedavi gören çocuklar; Hastane Başhekim Vekili Uz. Dr. Nadir Aldemir, hastane yönetimi, çocuk doktorları, çocuk gelişim uzmanları ve ebeveynleriyle birlikte oyun oynama fırsatı buldu.
Başhekim vekili Uz. Dr. Nadir Aldemir, tedavi gören minik hastaların burada oyun oynayarak hastane ortamının stresini üzerinden atabileceğini söyledi. Uz. Dr. Aldemir: “Hastane yönetimi olarak hastalarımızın konforunu arttırmak, sağlık kalitemizi yükseltmek için çalışmaktayız. Bu kapsamda minik hastalarımız için hastaneleri nasıl cazip hale getirebiliriz diye düşündük. Biliyoruz ki hastanede yatarak tedavi olmak hem çocuk hem de aile için zorlu bir süreçtir. Bizler de çocuklarımız için bir oyun odası oluşturarak onların psikososyal ihtiyaçlarının karşılanması ve tedavi süreçlerinin desteklenmesini amaçladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın rahatça oynayabileceği, oynarken eğleneceği ve öğreneceği bir alan oluşturduk. Emeği geçen herkese hastane yönetimi adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

oyun alanı4.jpg

oyun alanı3.jpg