Dev organizasyona büyük katılım büyük destek
10 Mart 2018

Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi Antalya’da gerçekleşti. “Sağlıkta Dönüşümün II. Fazında Klinik Kalite ve İnovatif Yaklaşımlar” ana temalı kongreye ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Kalite Birim Çalışanları Deniz Coşar, Cennet Yalçın Topbaş ve Uzm. Dr. Erkan Karadağ’da katılarak bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen en kapsamlı kongrede yerlerini aldı. 10 - 13 Ocak 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen dev kongre; Türkiye’deki tüm kamu, özel ve üniversitelere ait sağlık kurumlardan; sağlık çalışanları, sağlık yöneticileri ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen organizasyonda sağlıkta kalitenin rolü, Türkiye sağlık sisteminde inovasyona yönelik bakış açısının geliştirilmesi, hasta ve çalışan güvenliği ile Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi'nin geleceği değerlendirildi. Kongrede Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları; “Güvenlik Raporlama Sistemi Bildirimlerinin Belirlenmesi (Alanya’da bir Kamu Hastanesi örneği isimli 1 adet sözlü bildiri) ile Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Olaylarının Belirlenmesi (Alanya’da Bir Kamu Hastanesi Örneği) isimli 1 adet poster bildiri sunumlarını gerçekleştirdiler.
Sunumların ardından Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk tarafından katılım ve teşekkür belgeleri taktim edildi. Hastane Başhekimi Dr. Tevfik Yazan ise bu tür organizasyonlara hastane yönetimi olarak önem verdiklerini, sağlık çalışanlarının göstermiş oldukları azim ve başarılarının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

26904403_1145071145623797_3538644819150650205_n.jpg