İngiliz Hasta Alanya Eğitim ve Araştırmada Sağlığına Kavuştu
10 Mart 2018

İngiliz hasta Anne Wardleworth’den, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına teşekkür. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bilinci kapalı olarak gelen İngiliz hasta Anne Wardleworth (69) eski sağlığına kavuştu.
12 Ocak 2018 cumartesi günü düşme sonrası Anne Wardleworth adlı hastada çok nadir karşılaşılan bir durum gerçekleşti. Travmaya bağlı kanama sonunda karın içinde yaklaşık 30x25 cm çapında bir kitle oluştu. Çok büyük bir kitleyle, bilinci kapalı ve vital bulguları kötü durumda Acil Servis Birimine getirilen hasta ilk müdahalenin ardından hemen Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güler tarafından ameliyata alındı. Nadir bir vaka olan Wardleworth’in kanaması durduruldu ve başarılı bir şekilde kitlesi alındı. Hasta daha sonra Yoğun Bakım Servisinde takibe alındı. Genel Cerrah Yard. Doç. Dr. Yılmaz Güler ve Başhekim Dr. Tevfik Yazan başarılı geçen ameliyat sonrası hasta Anne Wardleworth’a servisinde geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Literatürlerde ender rastlanan bir vakaydı
Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güler çok zor bir operasyonun altından ekibiyle birlikte kalktıklarını söyledi. Güler; “Hasta, hastanemize bilinci kapalı bir şekilde getirildi. Hastada ender rastlanan bir durum gerçekleşmiş ve travmaya bağlı olarak karnında 30x25 cm çapında bir kitle oluşmuştu. Çok hızlı bir şekilde hastaya müdahale edilmesi gerekiyordu. Acil Servis çalışanlarımızın başarılı müdahalesi sonrasında hastamızı acil ameliyata aldık. Kitlesini alarak kanamasını durdurduk ve hastamız Anne Wardleworth takip amaçlı Yoğun Bakım Servisine yatırdık. Yoğun bakım birimindeki sağlık çalışanlarımızın da katkılarıyla bugün hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bir hekimin en büyük mutluluğu da hastasının eski sağlığına kavuştuğunu görebilmesidir” dedi.
Sağlık hizmetinde çıtayı yükseltiyoruz
Başhekim Dr. Tevfik Yazan, “Hastanemizde tedavi olan yabancı uyruklu hastalarımızdan gelen olumlu sonuçlar ve doktorlarımızın başarılı ameliyatları prestijimizi her geçen gün artırmaktadır” dedi. Dr. Tevfik Yazan; “Alanya’mıza sunduğumuz sağlık hizmetinde çıtayı her geçen gün arttırıyoruz. En iyi sağlık hizmetini sunabilmek için elimizden geleni yapmaktayız. Bu konuda Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın bizlere katkıları çok büyüktür” dedi.
En iyi ve en hızlı sağlık hizmeti için teşekkür ederim
Anne Wardleworth; “Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Her şey çok hızlı gerçekleşti. Ölümle yaşam arasındaydım. Biz hastalara sunmuş oldukları en iyi ve en hızlı sağlık hizmeti için Doktorum Yılmaz Güler’e, Hastane Başhekimi Dr. Tevfik Yazan’a, hastane yönetimine ve tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.