HASTANEDE MUTFAK HİJYENİNİN ÖNEMİ ANLATILDI.
25 Kasım 2019

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi  eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor. Enfeksiyon Kontrol Komite Hemşiresi Aysel Duman, hastane mutfağında ve yemekhanesinde hizmet vermekte olan personele yönelik “Hastane mutfaklarında enfeksiyon kontrol önlemleri ve hijyen kuralları “başlığında bir eğitim düzenledi. Gıdaların sağlığa uygun koşullarda  hazırlanması gerektiğine değinen duman, mutfak hijyeninde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Aysel Duman: ”Mutfak hijyeninde başta besin hijyenine, araç gereç (ortam) hijyenine ve kişisel hijyeninize önem vermelisiniz. Su ve sabunda en önemli temizlik araçlarınız arasında yer almalıdır.“ dedi.Soru cevap şeklinde geçen eğitim seminerinde kişisel hijyende en önemli unsurun el yıkama olduğu vurgulandı. Dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı bir şekilde anlatıldı.



mutfak1.jpg

mutfak2.jpg

mutfak3.jpg