KORONA VİRÜSE KARŞI ALINAN TEDBİRLER TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR
28 Kasım 2020

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi  Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı;  Dünya Sağlık Örgütü'nün ve Sağlık Bakanlığı'nın rehberliğinde , hastane enfeksiyon komitesinin önerileri ışığında güvenli ve eksiksiz bir sağlık hizmeti için çalışmaların titizlikle yürütüklerini  aktardı.

“Alanya'nın  En Güvenilir Yerlerinden Birisi Hastanemizdir !”

Hastane Enfeksiyon Komitesi kararıyla COVİD19 Salgın Koordinatörlüğünün oluşturulduğunu ve salgın sürecinin  son güncel,  tıbbi bilgiler ile  gelişmeler eşliğinde yürütüldüğünü bildiren Prof. Dr.Hüseyin Lakadamyalı hastane bünyesinde korona virüse karşı alınan tedbirlere değindi. Prof. Dr. Lakadamyalı:”Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs sonrası güçlü ekibimiz ve yetkin kadromuz ile  birlikte tüm önlemlerimizi  aldık. 'Sağlıkta Güven' sloganıyla çıktığımız bu yolda hastane hizmet binalarında ortak kullanım alanları olan koridorlar, bekleme alanları, asansörler ve tuvaletler gibi tüm noktaların insan sağlığına uygun, en  güvenlikli ürünlerle temizliği ve kontrolleri  sağlanıyor. Hastanemiz şehrimizin en güvenilir yerinden birisidir. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.Gerek yapısal gerek çalışma sistematiği açısından yeni düzenlemeler ve modernize çalışmalar yaparak halk sağlığını korumayı amaçladık. Bu süre zarfında hekimlerimiz ve tüm çalışanlarımıza Covid-19 için gerekli tüm eğitimler verildi. Gelen tüm misafirlerimizin maske kontrolü yapılmaktadır. Daha sonra ateşi ölçülerek  gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Hastane içerisinde belirlenen noktalarda  vatandaşlarımız için el dezenfektanı bulunuyor. “dedi.

“Poliklinik Hizmetlerimiz İlk Andan İtibaren Kesintisiz Devam Ediyor”

Pandemi süresince poliklinik hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Lakadamyalı:”Koranavirüs ile mücadele kapsamında tüm branşlarda ayaktan muayene MHRS (randevu sistemi) üzerinden alınmaktadır.  Böylelikle hastanelerde kalabalığın önüne geçilmekte hastalarımızın daha sağlıklı bir ortamda sağlık hizmeti alınmasını sağlamaktayız.  Acil Servis ve Ameliyathane hizmetlerimiz de  hasta ve hasta yakınlarına hizmet sunmaya devam ediyor. Pandemi döneminde hekim arkadaşlarım yine birçok başarılı operasyona imza atarak, hastalarımızın eski sağlığına kavuşmasına yardımcı oldu. Hastalarımıza her 20 dakikaya bir  bilgilendirme anonsu geçiliyor. Oturma alanlarımız sosyal mesafe kurallarına göre oluşturuldu. Hastanemizde yatmakta olan hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmekte, 18 yaş altı refakatçi kabul edilmemektedir. Yoğun bakımda ve palyatif bakım servislerinde yatan hastalarımızın güvenliği ve sağlığı için  ziyaret kabul edilmemektedir.  Sürecin hız kazanması ve verimi arttırmak adına kurum dışı görevlendirmelerle destek aldık. Ergonomik düzeni; diğer birimlerden izole olarak ve özel ekipman teminleriyle yönettik .Covid testi sonuçlarının analiz edilebilmesi için eksik olan tıbbi cihazların teminini sağladık .Pandemi süresince tüm aktif servislerimizin çalışma sistemlerinde düzenlemeler yapıldı . Ayrı izole alanlarda  Covid Servisleri oluşturuldu.  Yatak kapasitemizi en verimli ve en kapsamlı biçimde kriz yönetimine uygun bir şekilde kullanıma sunduk . Özel Covid Yoğun Bakım Ünitelerini bu süre zarfında  hizmete açtık. Pandemi kapsamında Bakanlık tarafından gönderilen 10 adet yerli ventilatör hastanemizin yoğun bakım ünitelerinde  hizmete sunuldu.  Covid Polikliniği kapsamında izole alanlar oluşturulup bulaş riskini en aza indirgendik . Bu kapsamda 2 poliklinik odasını hizmete açtık.  Riskli hastalarımız  pcr testi , kan alma ve takiben işlemlerini aynı alanda gerçekleştiriyoruz. Yurt Dışı Covid Test Alanımızda İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ek hizmet binamızda aktif hale getirildi. Pandemi süresince hastane olarak  hiç bir zaman tam doluluk oranı yaşamadık. Bizim  sağlıkçılar olarak halkımızdan tek istediğimiz    'maske ,mesafe ve hijyen kurallarına 'uymalarıdır. Bizlere verebilecekleri en büyük destek bu olacaktır” diye konuştu.