ALANYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE ÇOCUK KARDİYOLOJİ HEKİMİ ATANDI.
20 Haziran 2023

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Çocuk Kardiyoloji Uzman hekimi atandı. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü'ne, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhammet Bulut’un atanması ile birlikte sağlık tesisinde daha önce olmayan Çocuk Kardiyolojisi üzerine yeni bir hizmet verilmeye başlandı.
'HASTALAR İLÇE DIŞINA GİTMEYECEK'
Hasta kabulüne başlayan Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhammet Bulut bölümü hakkında bilgi verdi. Uzm. Dr. Bulut,” Alanya ve çevresindeki ilçelerde yaşayan hastalarımıza hizmet vermek için buradayım. Doğumsal kalp hastalıkları, sonradan gelişen kalp hastalıklarının tedavisi ve izlenimlerini hastanemizde yapabileceğiz. Ekokardiyografi (EKO), Elektrokardiyogram (EKG) değerlendirmesi, ritim holter ve efor testi üzerine testleri burada değerlendirebileceğiz. Teşhis ve tedavisini yaptığımız hastaların takibini yine dış merkezde takipleri olan hastalarımızın kontrollerini hastanemizde gerçekleştirebileceğiz. Çocuklarda gözlenen göğüs ağrısı, çarpıntı, morarma, bayılma, nefes darlığı, çabuk yorulma, fiziki muayenesinde ciddi üfürüm olması durumunda ailelerimiz bize başvuruda bulunsun. Erken teşhis bütün hastalıklarda olduğu gibi kalp hastalıklarında da hayati önem taşımaktadır” dedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, amaçlarının halka en iyi hizmeti vermek olduğunu ifade ederek, her geçen gün artan hekim ve personel yapısının yanı sıra, son teknoloji tıbbi cihazlarımızla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Doç. Dr. Güler, Çocuk Kardiyoloji hekiminin göreve başlamasıyla birlikte ilçedeki en büyük branş eksikliklerinden birisinin de giderilmiş olduğunu hasta ve hasta yakınlarının ilçe dışına gitmek zorunda kalmadığının altını çizdi.