ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’nda (HESTOUREX) Antalya İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında stant açtı.
08 Nisan 2018

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen, 165 ülkenin katılım gösterdiği HESTOUREX Fuarı'nın açılışını Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel ve protokol üyeleri birlikte yaptı. Standımızda 5 dilden tercüme yapabilecek kapasitedeki Uluslararası Hasta Birimi görevlilerimiz ve iki hekim yer aldı. Fuarın açılışının ilk gününde Hastanemiz yönetim ekibinden açılışa katılım gerçekleştirildi. Standımızda Alanya'nın simgelerinden olan özel paketlenmiş muz dağıtımı, çeşitli dillerde hastanemizi tanıtan broşürler ve 3 dilde hazırlanan video gösterimi yapıldı. Fuar öncesinde yapılan çalışmalar ile Yabancı Uyruklu hastalar için baz fiyat listesi hazırlandı. Alanya'daki otellerle görüşülüp, özellikle kış sezonunda hastane tedavisi sonrasında evde bakım hizmetleri üzerinden hastaların indirimli olarak otellere yerleştirilebileceği konusunda katılımcılara bilgiler verildi. Özellikle hastanemizin kapasitesi, mevcut imkanları ve Sağlık Bakanlığı Yabancı Hasta fiyat uygulamaları en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Sağlık turizminde aracılık yapan şirketlerle görüşülüp, sistemin nasıl olması gerektiği yolunda ikili ilişkileri geliştirmek adına mini toplantılar yapıldı. Büyük özveri ile çalışan ve hastanemizi başarı ile temsil eden uluslararası hasta birimi çalışanlarımız (Erdem Portakal, Vivieka Gül, Evgenia Kuzu) ve Op. Dr. M. Kürşat Turul, Dr. Ahmet Cem Erkan'a teşekkür ediyoruz.

IMG-20180406-WA0054.jpg

IMG-20180406-WA0049.jpg