ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapalı fıtık ameliyatı...
04 Haziran 2018

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Laparoskopi (Kapalı), kasık fıtığı ameliyatlarına başlandı. Fıtık cerrahisinde altın yöntem olarak geçen bu uygulamayla birlikte hasta Bedir Bozgeyik (29)’ eski sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Genel Cerrah Uzmanı Hasan Çalış, hastanede bu tür operasyonların artarak devam edeceğini açıkladı.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlçeye sağlıkta yeni hizmetler sunmaya ve kazandırma devam ediyor. Kapalı kasık fıtığı ameliyatını gerçekleştiren Dr. Hasan Çalış; “gelişen teknolojiyle birlikte hastalarımıza Laparoskopik cerrahi tekniği hizmetini sunmaktayız. Birkaç ayrı noktadan vücuda yerleştirdiğimiz ince metal borular (trokar) sayesinde kamera yardımı ile vücutta geniş kesiler yapmaksızın hastalarımızı tedavi edebilmekteyiz. Çok küçük bir kesiyle yapılan bu yöntemde hastalarımızın iyileşme ve hastanede kalma süreleri de kısalmaktadır. Bizlerde artık bu uygulamayı hastanemizde başarılı bir şekilde yapmaktayız. Kapalı ameliyatlarımızın sayısı artarak devam edecektir” dedi.

Hasta Bedir Bozgeyik ise verilen sağlık hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Bozgeyik; “Doktorumun bana vermiş olduğu güven sayesinde bugün buradayım. Eski sağlığıma hızlı bir şekilde kavuştum. Gösterilen ilgi ve sağlık hizmetinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

FITIK 2.jpg