Sağlık çalışanlarına hastane enfeksiyonlarını önlemeye yönelik eğitim düzenlendi.
03 Mart 2019

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi; hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarına daha sağlıklı bir ortam sağlamak adına temizlik personellerine hastane temizliğine yönelik eğitim düzenledi. Enfeksiyon kontrol hemşiresi Naciye Özen tarafından gruplar halinde verilen eğitimde; temizlik personellerine hastane enfeksiyonları, sorun mikroorganizmalar, izolasyonlar, koruyucu ekipman kullanımı, atık yönetimi, kan yolu ile bulaşan hastalıklar, hastane temizliği ve el hijyeni konuları anlatıldı. Özen; hastane enfeksiyonlarının hastaların hastanede ve yoğun bakımda kalış süresini uzatan bir faktör olduğuna dikkati çekti. Bu durumun hasta tedavi maliyetini ve işgücü kaybını da artırdığını sözlerine ekleyen Naciye Özen; “Bu yüzden tüm hastane personelinin bu alanda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Hazırlanan eğitim programlarımızı hastanenin ihtiyacına göre ve tıbbi gelişmeler ışığında belirli aralıklarla gözden geçirerek tekrarlayacağız” dedi.

enfeksiyon2.jpg

enfeksiyon3.jpg