ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde SMS dönemi!
12 Temmuz 2018

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden hasta ve hasta yakınlarına yeni bir uygulama daha. Yenilikçi ve etkili yönetim anlayışını kendilerine ilke edinen hastane yönetimi dünya’daki dijital dönüşüme de ayak uydurarak hastanede SMS dönemini başlattı. Yeni uygulamayla birlikte hastalar E-Reçete numaralarını cep telefonlarına gönderilen SMS ile öğrenebilmektedir. 9 Temmuz 2018 tarihinde başlatılan bu yeni uygulama kolaylıkları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz dönemlerde sisteme yazılan ilaçların şifresi bir kağıda yazılmakta ve hastalara verilmekteydi. Çeşitli sebeplerden dolayı şifre yazılı kağıdı kaybeden hastalar ya hastaneye gelmekte ya da ilaçlarını alamamaktaydı. Şimdi yapmaları gereken tek şey eczanelerine telefonlarına gönderilen SMS ’i göstermeleri. Başlatılan bu yeni uygulamadan bugüne kadar 4568 hasta faydalandı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş sistemin genişletilerek daha kapsamlı olacağının müjdesini verdi. Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş;” ben ve ekibim daima ileriyi düşünmekte hastalarımızın daha konforlu ve kaliteli hizmet alabilmesi adına onlara yenilikler sunmaktayız. Dijital devrin yaşandığı günümüzde bizlerde çağa ayak uydurarak hastalarımıza yeni bir hizmet sunduk. Hastalarımıza E-Reçete şifrelerini telefonlarına SMS yoluyla göndermekteyiz. Bu uygulamadan faydalanabilmeleri için hastalarımızın tek yapması gereken sisteme doğru telefon numaralarını bildirmeleri olacaktır. Bu uygulamayı daha da genişleterek hasta randevuları, tahlil sonuçları, ultrason, görüntüleme bilgilerini göndermeyi hedeflemekteyiz. Hastalar, "benim saatim geldi mi?" ya da "sonucum çıktı mı?" gibi soruları yöneltmek zorunda kalmayacak. Yeni uygulamayla birlikte hem hastaların hem de doktorların konforunu arttırmayı planlamaktayız.” Dedi.