ALKÜ Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir ilk daha!
20 Aralık 2018

ALKÜ Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir ilk gerçekleşti. Şah damarı tıkanıklığı yaşayan 62 yaşındaki Recep Toman, lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) ile uyanık halde damarı açıldı. Bölgeyi yakından ilgilendiren bu gelişme ile birlikte gelecekte Kalp damar cerrahisi alanında yeniliklerin yapılacağının müjdesi verildi.
ALKÜ Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi ilklere imza atmaya devam ediyor. Şah damarında tıkanıklık olan Recep Teoman, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Akkaya, Dr.Öğr.Üyesi Oğuz Karahan ve ekibi tarafından lokal anestezi ile uyanık bir şekilde ameliyat edildi. Uyanık halde ameliyata alınan hasta operasyon sonrasında birkaç saat içerisinde taburcu edildi. Bu başarılı ameliyat sonunda Toman ilk ziyaretçileri ise doktorları oldu. Başarılı operasyon sonrasında ise Op. Dr. Özgür Akkaya kalp dışındaki tüm damarların aynı ameliyat şekli ile açılabileceğin söyleyerek artık hastaların tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmadığını belirtti.

HEM TANI HEM AMELİYAT İLK OLDU.

ALKÜ Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Akkaya: ”Alanya’da ilk kez yapılan bir operasyonla hastamızın boyun damarındaki şah damarında ki bir tıkanıklığı lokal anestezi ile uyanık bir şekilde kendisi ile konuşarak ameliyat ettik. Hasta birkaç saat sonra servise çıktı ve kontrollerinin ardından taburcu işlemlerini gerçekleştirdik. Hastanemizde ilk kez yapılan operasyonda hastamızla konuşarak sohbet ederek işlemlerini gerçekleştirdik.“ diye konuştu.

KALP DIŞINDA TÜM DAMARLAR İÇİN UYGULANABİLİR.

Operasyonun şah damarına yapıldığını ancak tüm damarlara uygulanabileceğini ifade eden Dr.Özgür Akkaya, “Kalp Damar cerrahisini ilgilendiren damarında tıkanıklık olan hastaların kalp dışındaki vücudun her yerindeki damarlarının açılması için bu işlemi uygulayabiliriz.” dedi.

AÇIK KALP AMELİYATI MÜJDESİ.

Op. Dr. Akkaya, önümüzdeki 6 aylık süreçte yapılacak yeniliklerle ilgili de bilgi vererek, “Yakın gelecekte anjiyografi de kurulacak ve açık kalp ameliyatları da yapılacak, 6 ay içerisinde bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bölgemize en iyi sağlık hizmetini verebilmek hastalarımızı buradan mutlu bir şekilde taburcu etmek için hekim arkadaşlarımızla birlikte çalışmakta, kendimizi yenilemekteyiz. Sağlık alanında Kalp Damar Cerrahisi bölümü olarak adımızdan sıkça söz ettireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

damaroerete.jpg