ALKÜ’NÜN AKADEMİK YILI ÇAVUŞOĞLUNUN KATILIMI İLE AÇILDI.
12 Kasım 2019

2019-2020 akademik yılı açılış töreni Alanyalı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde yapılan törene; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, siyasi partilerin ilçe başkanları, esnaf odası temsilcileri, akademik kadro ve öğrenciler katıldı.

Alanya'da gerek hastanenin, gerekse de üniversite ve öğrencilerin sorunlarını bildiklerini, çözümü noktasında gereken adımları atacaklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu "Öncelikle tıp fakültesi hastanemiz olmak üzere tüm spor tesislerinden sosyal alanlara dek fakülteleri de içerisine alacak şekilde büyüyecek ve gelişeceğiz. Hastanemizin kapasitesini güçlendireceğiz. Önümüzdeki süreçte bu sorunun çözümü için de gereken çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.Düzenlenen organizasyonda sürpriz davetliler sürpriz konuklar vardı. Yapımcı Acun Ilıcalı ve yıllarca Fenerbahçe’de forma giymiş başarılı yıldız Moussa Sow, Sivasspor'da da forma giyen Jacques Faty akademik yılı açılışına Bakan Çavuşoğlu ile birlikte eşlik etti.
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında 81 ilde eş zamanlı fidan dikme etkinliğine ALKÜ kampüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüntülü bağlantı kurarak katıldı.

bakan2.jpg

bakan3.jpg