HEM KONUŞMA YETKİSİNİ HEM DE HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANDI.
27 Şubat 2020

Soluk borusu darlığı nedeniyle solunum desteği alan hasta ‘ trakeal stent’ uygulama sayesinde sağlığına kavuştu.ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Yapılan uygulamanın detayları hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aslaner, nefes alabilmek için boğaz kısmına delik açılan hastalara müjde verdi. Dr. Öğr. Üyesi Aslaner:” 2006 yılında sol tarafından kısmi felç geçiren 57 yaşındaki Mehmet Feyyaz Özgüven, yaşadığı ciddi solunum sıkıntısı nedeniyle solunum desteği almış, buna bağlı olarak da nefes borusunda darlık oluşmuş. Yaklaşık 2 ay önce soluk borusunun tamamen tıkanmasına bağlı olarak kalbi duran Özgüven’e acil müdahale sırasında nefes borusundan Trakeostomi dediğimiz bir delik açılarak hayata tutunulması sağlanmış. Solunum darlığına yönelik hiç bir işlem yapılmayan hasta Mehmet Feyyaz Özgüven 2 gün önce hastanemizin Göğüs Cerrahisi birimine başvuruda bulunmuştur. Yapılan tetkikler sonucunda Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Alper Öztürk’ün de eşlik ettiği operasyonda hastam Özgüven’e trakeal stent dediğimiz uygulama ile soluk borusuna bir stent yerleştirdim. Bu stentle hastamızın solunum borusundaki darlığı açarak rahat nefes alması sağladım. Operasyon sonrasında hastamızın yaşam kalitesi artmıştır .Göğüs Cerrahisi Kliniği olarak uygun vakalarda deneyimli ekibimizle birlikte bu tür vakaları yapmaya devam edeceğiz. “dedi.Mehmet Feyyaz Özgüven’in her an yanında olan kardeşi Gülşah Özgüven Baba emeği geçen herkese teşekkür etti. Özgüven Baba:” Bizim gibi Trakeostomi açılan hastalar umutsuz olmasınlar. Biz umutsuzluğa gittiğimiz yolda doktorumuz Oktay Bey ile tanıştık. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde abim Trakeostomili bir hayattan kurtularak hem konuşma yetkisini hem de daha fazla hareket özgürlüğünü kazandı. Buradaki geçirdiğimiz süre zarfında sağlık çalışanları; operasyonun başlaması, bilgilendirilmesi, konunun yönetimi, ameliyat sırasında ve sonrasındaki bilgilendirmeler ve diğer her konuda bize gerçekten çok yardımcı oldular. Ama en önemlisi korkularımızı yenmemize yardımcı olarak rahatlamamıza katkı sağladılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Hasta Mehmet Feyyaz Özgüven ise hocalarım sayesinde sağlığıma tekrardan kavuştum. Kendilerine teşekkür ediyorum ”dedi.

GÖĞÜS CERRAHİ AMELİYAT1.jpg