BAŞ AĞRISI ŞİKAYETİ İLE GİTTİ BEYİN ANEVRİZMASI GEÇİRDİĞİNİ ÖĞRENDİ
15 Mayıs 2020

Şiddetli baş ağrısı, bulantı kusma şikayeti ile ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 41 yaşındaki Aziz Özer'de  yapılan tetkikler sonucunda beyin anevrizması tespit  edildi. Hasta Özer, hastanede ilk kez gerçekleştirilen operasyon ile eski sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Seçer ve Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Hasan Yetkin ekibiyle birlikte Aziz Özer'i  servisinde ziyaret etti.  Doç. Dr. Seçer hastalığın seyri hakkında  bilgi verdi. Mehmet Seçer, "Aziz Özer adlı hastamızda acil serviste yapılan ilk tetkiklerinin ardından kendisinde  beyin kanaması tespit ettik. Beyinin sol tarafında damarlarını besleyen ana damarda büyük bir anevrizması vardı. Onun üzerine hastamızı hemen  ameliyata aldık. Kanayan beyin damar baloncuklarını kapatarak başarılı bir operasyona imza attık. Hastamızın durumu gayet iyi. Kendisini bir kaç gün hastanemizde misafir ettikten sonra taburcu işlemlerini gerçekleştireceğiz. Peki hastamızın yaşadığı beyin anevrizması nedir ve nedenleri nelerdir? Beyin anevrizması; beyindeki kan damarlarında çıkıntı ya da balonlaşma olmasıdır. Atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşurlar. Aniden başlayan şiddetli baş ağrısı, fışkırır tarzda kusma, çift görme ve göz kapağı düşüklüğü, bellek, algılama ve dikkatte bozulma, ışık hassasiyeti, şuurda bilinç kapanma beyin kanaması belirtileri arasındadır. Bu hastalarımızın takibini, ameliyatını hastanemizde başarıyla  yapmaktayız. Hastalarımızın yanında olmaya onların sağlığı için yenilikçi yüzümüzle yenilenmeye yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Katkılarından dolayı hastane yönetimi ve ameliyathane ekibine teşekkür ediyorum" dedi.