PANDEMİ SÜRECİNDE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR
27 Ağustos 2020

Yeni tip koronovirüs ile mücadelede pandemi hastanesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son durumunu değerlendiren Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, ”Özel oluşturduğumuz COVİD Servislerimiz, COVİD Yoğun Bakım ve COVİD polikliniklerimizde sizlerin sağlığı ve tedavisi için tüm koşullarımızla mücadelemizi sürdürüyoruz. Gerekli tedbirleri aldığımız hastanemizde genel olarak doluluk oranımız yüzde 40’dır. Kendinizin ve başkasının hayatları son bulmasın istiyorsanız lütfen siz de maske,sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyarak mücadelemize destek verin“ diye konuştu.

“ÖZEL İZOLE ALANLAR OLUŞTURDUK”

Türkiye’deki sağlık alt yapısının diğer ülkelere göre çok iyi ve başarılı olduğunu vurgulayan Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı, ”Sağlık Bakanlığı Bilim Komisyonumuzun aldığı önlem ve kurallara istinaden çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Şu ana kadar geldiğimiz süreci çok iyi geçirdik. Hastanemizde kontrollü bir şekilde sağlık çalışanlarımızla birlikte mücadelemize devam ediyoruz. Türkiye'de sağlık alt yapımız gayet iyi durumdadır. Pandemi hastanesi olarak gerekli tüm önemlerimizi aldık. Sağlık tesisimizde şimdiye kadar doluluk ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadık. Çok sayıda yatak kapasitesi ayırmıştık. Şu an geldiğimiz durumda bu yatak kapasitesi yine pandemi hastalarımız için ayrılacak şekilde devam edecektir. Hastanemizin genel olarak doluluk oranı yüzde 40’dır. Koronavirüse yakalanan hastalarımızın tedavisini özel olarak oluşturduğumuz izole servislerimizde ve yoğun bakım ünitemizde yapmakta, sağlık hizmeti vermekteyiz. Koronavirüsü pozitif veya şüpheli olan hastalarımız için özel COVİD Polikliniğimizi aktifleştirerek hizmete açtık. Hastanemizin ayrı bir bölümüne açılan polikliniğimizde solunum sıkıntısı olan vatandaşlarımız servise yatırılmakta, durumu iyi olan hastalarımıza ise ev izolesi verilmektedir. Koronavirüsü ile mücadele eden sağlık neferlerimiz yataklı servisimizde hastalara tedavilerini uygulayarak hem bakımlarını yapmakta hem de psikolojik destek vermektedir” dedi.

“HAYATLAR SON BULMASIN DİYE KURALLARA UYALIM, BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Koronavirüsle mücadelede halka büyük görev düştüğünü belirten Başhekim Lakadamyalı rehavete kapılmadan kurallara uyulması çağrısında bulundu. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, ”Gözle görülmeyen bir virüs ile dünya olarak mücadele etmekte bu mücadelenin en ön saflarında ise sağlık çalışanları yer almaktadır. Covid-19 servisinde ve yoğun bakımda aylardır fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız var. Şehir olarak şu ana kadar koronavirüs ile çok iyi mücadele ettik. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Lütfen bunu sürdürelim. Savaşımız henüz bitmedi. Mücadelemiz hala devam ediyor. Sağlık çalışanları olarak hakkımızda çıkan olumlu olumsuz tüm konulara bizler kulaklarımızı kapattık. Tek hedefimiz olan insan hayatı kurtarmaya kilitlendik. Bu süreçte tüm zorluklara rağmen sizlerin sağlığı ve tedavisi için Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Dışişleri Bakanımızın Mevlüt Çavuşoğlu İle Rektörümüz Ekrem Kalan'ın desteğiyle birlikte tüm imkanımızı sonuna kadar kullanmakta, mücadelemizi sürdürmekteyiz. Lütfen sizlerde mücadelemize destek vermeye devam edin. Çünkü henüz pandemi süreci bitmedi. Geleceğiniz için ve başka hayatlar son bulmasın diye maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edin. Bizler sizler için burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2020-08-27 at 12.16.44.jpeg

WhatsApp Image 2020-08-27 at 12.16.45.jpeg