KORONAVİRÜS SÜRESİNDE EVDE BAKIM HİZMETLERİ ARTTI
08 Eylül 2021

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Pandemi süresince çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Alper Öztürk, hastane bünyesinde hizmet veren Evde Bakım Ünitesinde bugüne kadar Alanya sınırları içerisinde bulunan kırsal ve merkezdeki tüm mahalleler dâhil olmak üzere 4 bin 600 hastaya hizmet verdiklerini açıkladı. Öztürk pandemiyle birlikte birime başvuru sayısında ciddi bir artış olduğunu sözlerine ekledi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları, sahada ve hastanede hastalarına şifa olmak adına özverili şekilde çalışmalarını yürütüyor. Alanya merkez ve kırsaldaki tüm mahalleler dâhil olmak üzere binlerce hastanın evini ziyaret edip onlara şifa dağıtan Evde Sağlık ekibi ile birlikte hastaları ziyaret eden Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Alper Öztürk verilen hizmet hakkında bilgi verdi. Öztürk ;” Pandemi süresince hastane bünyesinde verilen poliklinik, evde bakım, yataklı servis, yoğun bakım, Acil Servis ve Covid salgını kapsamında açtığımız birimler aksamadan hastalarımıza hizmet vermeye devam etti. 2011 yılından bu yana Evde Sağlık Ünitemiz 4 bin 600 hastamıza ulaşarak onlara sağlık hizmeti sundu. Şuan aktif olarak bin 260 hastamızın düzenli takipleri yapılmakta ve tedavileri düzenlenmektedir “dedi.
Evde Sağlık Hizmetleri İş Yükü Pandemi Sürecinde Artarak Devam Ediyor
Pandemi süresince Evde Sağlık ekibinin hasta sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkati çeken Başhekim Yardımcısı Alper Öztürk iş yüklerinin de arttığını söyledi. Öztürk: “Pandemi süresince Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz başlı başına büyük başarı öyküleri yazarak birçok hayata dokundu. 15 kişiden oluşan sağlık ekibimiz mesai saatleri içinde Evde Bakım hastalarımıza ve ilgili aile bireylerine tıbbi, psikolojik ve sosyal destek sağlayarak onların yanında yer aldı. Evde sağlık birimimiz, hastaya tanı koymaktan ziyade uzman doktorlarca konmuş olan teşhis doğrultusunda yapılması gereken tedaviye yardımcı olarak tedavinin düzenli yapılması için hizmetlerini yürütüyor. Aynı zamanda pandemi hastanesi olmamız sebebiyle artan iş yüküne rağmen Evde Bakım Hizmetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımıza gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerle de vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, ihtiyaçlarına ivedi bir şekilde cevap vermeye gayret ediyoruz. Misafirperverliklerinden dolayı ailelerimize de teşekkür ederim” diye konuştu.
Evde Bakım Hastası yakını olan Bediye Şahinkaya ziyaret esnasında verilen hizmetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahinkaya “ Bakım hizmetinden çok memnunuz. Ne zaman imdat desek adeta ora olup yardımımıza yetişiyorlar. Hastamın genel kontrollerini yapmakta, bizlerle ilgilenmektedirler. Bizlere çok güzel katkıda bulundukları için kanatsız meleklerimize teşekkür ediyorum ”dedi.
Evde Bakım hastası Beyhan Yüksel’de evde bakım ekibine verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ederek “iyi ki varsınız “dedi.