ALANYA’DA AĞIZ MUKOZASINDAN (DOKU PARÇASI) İDRAR YOLU YAPILDI
14 Mart 2022

20 yıl boyunca idrar yapma zorluğu yaşayan Berrin Palaşoğlu, sağlığına Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kavuştu.
İdrar yapma zorluğu yaşayan ve 20 yılda 10 kez kapalı yöntemle ameliyat geçirmesine rağmen bir türlü sağlığına kavuşamayan Berrin Palaşoğlu, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doçent Dr. Murat Uçar tarafından yapılan idrar yolu ameliyatı ile sağlına kavuştu. Ulusal ve uluslararası merkezlerde gerçekleştirilen ve Alanya’da ilk defa yapılan ameliyat ile sağlığına kavuşan Palaşoğlu’na, ağız mukozasından idrar yolu yapıldı. Operasyonu gerçekleştiren Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Uçar, idrar kanalında daralma olan hastanın ağız mukozasından alınan dokunun idrar yoluna nakledilerek bir ilki başardıklarını, bu yöntemin de Alanya’da ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. Doktor Uçar, ulusal ve uluslararası özellikli bu tarz ameliyatların Alanya’da yapılıyor olmasının bölge insanı açısından büyük bir şans olduğunu kaydetti.
DOKTORU SOSYAL MEDYADA BULDU
Sosyal medyada gördüğü bir paylaşım sonrası Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli ALKÜ Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Dr. Murat Uçar’dan randevu alarak muayene olan Palaşoğlu’na yapılan tetkiklerin ardından doktoru tarafından ağız içinden alınacak dokunun idrar yolundaki dar olan kısma nakledilmesi yöntemi önerildi. Hastaya operasyon hakkında bilgi verildikten sonra onayı alınarak ameliyata alındı.
UÇAR: “AMELİYATLAR DEVAM EDECEK”
İdrar yolu darlığının kadınlarda nadir görüldüğünü belirten Doç. Dr. Murat Uçar, “Kadınlarda nadir görülen bu rahatsızlıkla ilgili, hastamızın operasyonla yanağının iç kısmından doku parçası (mukoza) alarak idrar yolunun dar olan kısmına naklettik. Ameliyatımız başarılı geçti. Yaklaşık 20 yıldır bu sorunu yaşayan ve daha önce birçok kez kapalı ameliyat ve genişletme yöntemleri ile tedavi edilmeye çalışılan hastamız Berrin Palaşoğlu ameliyat sonrası ilk kez bu kadar rahat idrar yaptığını söyledi. Bu tarz ameliyatlarla sonraki süreçte idrar yolunda tekrar daralma ihtimali çok az olmaktadır. Bundan sonra da bu tür operasyonları yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
DOKTOR UÇAR’A TEŞEKKÜR
Şikâyetlerinin sonlandığını ifade eden Berrin Palaşoğlu, "Hastalığımın ne olduğunu biliyordum. 20 yıldır çekiyordum. Bu hastalık hayatımı olumsuz yönde etkiliyordu. Hocama sosyal medyadan yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştım. Beni psikolojik olarak rahatlatarak ameliyata hazırladılar. Şu anda çok iyiyim. Ameliyatım oldukça başarılı geçti. Benim gibi şikâyetleri olan herkes bu ameliyatı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Uçar’a gönül rahatlığıyla olabilir, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.